راهنمای شستشو و نگهداری ظروف چوبی
سادهترین راهنمای شستشو و نگهداری ظروف چوبی
بدون این که به ظروف چوبی شیک و دوستداشتنیتان آسیبی وارد شود، آنها را مثل روز اول تمیز کنید. حتما میدانید که چوب دارای خاصیت ضد باکتریایی است و به خودی خود کپکها و باکتریها را از بین میبرد در مقابل این ماده محکم و مقاوم طبیعی به مواد شیمیایی قوی، رطوبت زیاد، خشکی شدید و گرما حساس است.
پس چطور باید ظروف چوبی، قاشقها و کفگیرها را تمیز کنیم بدون این که آسیبی ببینند؟ برای این که شستشو و نگهداری ظروف چوبی را به درستی انجام دهیم مراحل سادهای وجود دارد که با انجامشان طول عمر و دوام ظروف چوبی افزایش پیدا میکند.
برای شستشو و نگهداری ظروف چوبی این کارها را نکنید
- برای شستشوی ظروف چوبی هرگز از ماشین ظرفشویی استفاده نکنید. آب تحت فشار در ماشین ظرفشویی میتواند به ظروف چوبی آسیب برساند و گرمای شدید در چرخه خشک شدن ظروف، میتواند باعث شود چوب تاب بردارد و شکل خود را از دست بدهد.
- ظروف چوبی را برای مدت طولانی در آب خیس نکنید زیرا ممکن است تاب برداشته یا ترک بخورند.
- از شویندههای شیمیایی قوی و ساینده که ممکن است باعث تجزیه چوب شوند، استفاده نکنید. یک مایع ظرفشویی معمولی خانگی برای شستشوی ظروف چوبی کافی است.
برای شستشو و نگهداری ظروف چوبی چه وسایلی لازم داریم
- اسفنج نرم
- دستمال کاغذی / حوله آشپزخانه
- مایع ظرفشویی
چگونه ظروف چوبی را تمیز کنیم
مرحله اول – راهنمای شستشو و نگهداری ظروف چوبی: زمان
ظروف چوبی به راحتی بو و لکه را جذب میکنند، بنابراین زمان در شستشوی ظروف چوبی بسیار مهم است. بلافاصله پس از استفاده، ظرف را در سینک با آب ولرم بشویید تا ذرات باقیمانده غذا از سطح ظرف شود. هرگز از آب داغ استفاده نکنید،یک شستشوی ملایم بهترین گزینه است.
مرحله دوم – راهنمای شستشو و نگهداری ظروف چوبی: شوینده
کفگیرها، قاشقها و سایر ظروف چوبی را با مایع ظرفشویی ملایم و آب ولرم، با دست بشویید. مقدار کمی مایع ظرفشویی را روی یک اسفنج نرم بریزید و برای شستشوی موثر، تمام قسمتهای ظروف را با مالش دادن به صورت دایرهای، تمیز کنید.
مرحله سوم – راهنمای شستشو و نگهداری ظروف چوبی: آبکشی
ظروف چوبی را به خوبی آبکشی کنید دقت کنید شوینده یا کف روی ظرف باقی نماند.
مرحله چهارم – راهنمای شستشو و نگهداری ظروف چوبی: هوا
اجازه دهید ظروف چوبی شسته شده در مجاورت هوا، کاملا خشک شوند. این کار از کدر شدن رنگ چوب یا ترک خوردن آن جلوگیری میکند. بهتر است ظروف چوبی را در مکانی خنک و دارای تهویه نگهداری کنید. گرما، رطوبت و خشکی میتوانند به ظروف چوبی آسیبهای غیر قابل جبران وارد کنند.
راهنمای شستشو و نگهداری ظروف چوبی: ترفندها
اگر با این شیوه شستشوی ظروف چوبی، از شر لکهها و بوها خلاص نشدید، نگران نباشید! هنوز ترفندهایی وجود دارد که ظروف چوبی آشپزخانه را بهتر تمیز کنید.
ترفندها و نکاتی برای شستشوی کامل ظروف چوبی
جوش شیرین
برای از بین بردن بو و لکههای غذا، که با شستشوی معمولی از بین نمیروند، 1 قاشق غذاخوری جوش شیرین را با 1 قاشق چایخوری آب ترکیب کنید. قاشق چوبی یا ظرف چوبی را با این محلول بشویید، سپس آبکشی کرده و خوب خشک کنید.
سرکه سفید
برای لکههایی که به سادگی پاک نمی شوند، سرکه و آب را با نسبت 1:1 ترکیب کرده، ظروف چوبی را با آن بشویید سپس به خوبی آبکشی کرده و خشک کنید.
پراکسید هیدروژن
اگرچه ظروف چوبی خاصیت ضد باکتریایی دارند، اما گاهی نیاز به تمیز کردن عمیقتری دارند. برای ضدعفونی کردن کفگیر، قاشق و ظروف چوبی از پراکسید هیدروژن استفاده کنید. ظرف را حدود 15 دقیقه در پراکسید هیدروژن خیس کنید، سپس کاملا با آب بشویید و در مجاورت هوا خشک کنید.
روغن
بهترین روش برای جلوگیری از خشک شدن یا ترک خوردن ظروف چوبی استفاده از روغن است.ظرف چوبی که تازه خریده اید،در هفته اول هر روز روغن بزنید، بعد از آن هر سه هفته یکبار روغن زدن به ظروف چوبی کافی خواهد بود. سپس هر زمان احساس کردید ظروف چوبی، قاشق ها، کفگیرها و … کدر یا بیش از حد خشک هستند سطح شان را با یک پارچه مناسب و روغنهای گیاهی خوراکی چرب کنید. اجازه دهید روغن به مدت 10 دقیقه بماند و روغن اضافی را پاک کنید. این کار را میتوانید برای تمام وسایل و لوازم چوبی انجام دهید.
چه زمانی باید قاشقها، کفگیرها و ظروف چوبی را تعویض کرد
با این که ظروف چوبی مستحکم و ماندگار هستند، اما ممکن است گاهی نیاز باشد که یک ظرف چوبی جدید را جایگزین کنید. تقریبا هر 5 سال یا حتی کمی بیشتر، زمان مناسبی است برای این که کفگیرها و قاشق های چوبی را تعویض کنید.
اگر ظروف چوبی ترک خورده، تاب برداشته یا به نظر میرسد که به واسطه ظهور کپکها یا عوامل زیستی دیگری تغییر رنگ داده است، آنها را دور بیندازید و با ظروف چوبی جدید جایگزین کنید.