دسته‌بندی نشده

12 راه کنترل سرما خوردگی و آنفولانزا در خانه

12 راه کنترل سرما خوردگی و آنفولانزا در خانه

کنترل سرماخوردگی و آنفولانزا

آیا شما هم به دنبال درمان‌های طبیعی برای کاهش علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا هستید؟

ما 12 راه کنترل سرما خوردگی و آنفولانزا در خانه را برای شما آماده کرده‌ایم

با توجه به اینکه در فصل سرد سال امکان ابتلا به بیماری‌های تنفسی، سرماخوردگی و به ویژه آنفلوانزا در بین افراد بیشتر خواهد شد در مجله بازاروما به راهکار‌هایی برای آشنایی بیشتر با روش‌های درمان یا کنترل سرماخوردگی و آنفولانزا در خانه پرداختیم.

در ابتدا لازم است بدانیم  سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی در گروه بیماری‌های ویروسی جای می‌گیرند و تفاوتشان از نظر نوع ویروس و شدت علایم است.

از آنجایی که عامل اصلی عفونت‌های تنفسی در این دسته از بیماری‌ها ویروس‌ها هستند  در اکثر موارد نیازی به مصرف داروهای آنتی‌بیوتیک نیست،

پس لطفا خودسرانه از این داروها استفاده نکنید و بعد از مراجعه به پزشک از این 12 راهکار طبیعی برای درمان یا کنترل سرماخوردگی و آنفولانزا که ما توصیه می‌کنیم استفاده نمایید

علائم شروع بیماری

علایم شروع این بیماری ناگهانی بوده  و با مشکلاتی مانند تب، درد شدید عضلانی و یا مفصلی، بی‌اشتهایی، سردرد، گرفتگی بینی، آبریزش بینی،  عطسه، گلودرد، ناراحتی در قفسه سینه، سرفه خشک ، خستگی و همراه می‌باشد.

شماره 1: دقت کنید که چه زمانی نباید علائم را درمان کنید!

 باور داشته باشید یا نه، تمام آن علائم آزار دهنده‌ای که تجربه می‌کنید بخشی از روند بهبودی طبیعی شماست؛ علائمی که نشان می‌دهند سیستم ایمنی بدن مشغول دست و پنجه نرم کردن با بیماری است. به عنوان مثال، تب شیوه‌ای است که بدن با ایجاد یک محیط گرم‌تر از حد نرمال سعی در از بین بردن ویروس‌ها دارد. همچنین، گرمای تب باعث می‌شود پروتئین‌های میکروب‌کش در خون شما با سرعت بیشتر و موثرتری گردش کنند. بنابراین، اگر بتوانید یک یا دو روز میزان متوسط تب ​​را تحمل کنید، در واقع ممکن است سریع‌تر خوب شوید. سرفه یکی دیگر از این دست علائم است، سرفه مسیرهای تنفسی شما را از مخاط ضخیمی که می‌توانند میکروب‌ها را به ریه‌ها و بقیه اعضای بدن منتقل کنند پاک می‌کند. حتی گرفتگی بینی بهتر است خیلی جزئی و یا اصلاً درمان نشود. یک داروی ضد احتقان، مانند سودافرین، می‌تواند جریان خون در بینی و گلو را محدود ‌کند اما چیزی که ما می‌خواهیم افزایش جریان خون است زیرا باعث گرم شدن ناحیه آلوده و کمک به دفع میکروب‌ها از بدن می‌شود.

*توجه

به یاد داشته باشید شرایط وخیم و جدی بیماری، مانند عفونت‌های سینوسی، برونشیت، مننژیت، گلودرد و آسم هم می‌توانند علائمی شبیه به سرماخوردگی داشته باشد. اگر علائم بیماری در شما شدید است یا به نظر می‌رسد که علائم بهتر نمی‌شوند، در سریع‌ترین زمان ممکن با پزشک خود تماس بگیرید.

تمیز کردن بینی

شماره 2:  بینی‌تان را تمیز کنید و این کار را به تاخیر نیندازید.

 مخاط بینی را مرتب تخلیه کنید و به این ترتیب اجازه ندهید که موکوس بلغم حامل میکروب را به داخل گوش شما برگرداند و باعث گوش درد شود. بهترین روش برای تخلیه بینی این است که انگشت خود را روی یک سوراخ بینی فشار دهید تا دیگری را پاک کنید.

12 راه کنترل سرما خوردگی و آنفولانزا در خانه- تمیز کردن بینی

شماره 3: بینی را با آب نمک گرم شست و شو دهید.

 شستشو با آب نمک به برطرف شدن گرفتگی بینی کمک می‌کند و در عین حال ذرات ویروس و باکتری‌ها را از بینی شما خارج می‌کند. در ادامه با یک دستور العمل مفید برای پاکسازی بینی آشنا شوید.

 یک چهارم قاشق چای‌خوری نمک و یک چهارم قاشق چای‌خوری جوش شیرین را در حدود 230 گرم آب ولرم مخلوط کنید. با استفاده از سرنگ یا کیت مخصوص شست و شوی بینی آب را به داخل بینی بکشید. همین طور که مخلوط نمک را در یک طرف حفره بینی به داخل می‌کشید، حفره دیگر بینی را با فشار انگشت بسته نگه دارید. سپس اجازه دهید آب خارج شود. این کار را دو تا سه بار تکرار کنید و سپس طرف دیگر بینی‌تان را درمان کنید

12 راه کنترل سرما خوردگی و آنفولانزا در خانه- شستشوی بینی

دمای بدن

شماره 4: گرم بمانید و استراحت کنید.

 گرم ماندن و استراحت هنگام ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا به بدن کمک می‌کند انرژی خود را به سمت نبرد ایمنی هدایت کند. مبارزه با ویروس‌ها و میکروب‌ها از بدن انرژی فراوانی می‌گیرد پس سعی کنید با استراحت کمی به بدن‌تان کمک کنید.

دمای بدن را مرتب بررسی کنید تب بیش از حد ممکن است آسیب رسان باشد 

12 راه کنترل سرما خوردگی و آنفولانزا در خانه- keep warm

التهاب گلو

شماره 5: غرغره

غرغره کردن می‌تواند گلو را مرطوب کرده و تسکین موقتی برای ما به همراه داشته باشد. با نصف قاشق چای‌خوری‌ نمک محلول در 230 گرم آب ولرم چهار بار در روز غرغره کنید.

 برای کاهش احساس خارش در گلو، یک محلول غرغره قوی- مانند چای که حاوی تانن است – را برای سفت شدن غشاها امتحان کنید. یا از محلول غرغره غلیظ و چسبناکی که با عسل و یا عسل و سرکه سیب تهیه شده است استفاده کنید. علاوه بر این می‌توانید یک قاشق غذاخوری برگ تمشک یا آب لیمو را در دو فنجان آب داغ بریزید و با یک قاشق چای‌خوری عسل مخلوط کنید. حتما قبل از غرغره کردن اجازه دهید مخلوط در دمای اتاق خنک شود.

12 راه کنترل سرما خوردگی و آنفولانزا در خانه- گلودرد

شماره 6: مایعات گرم بنوشید.

مایعات و نوشیدنی‌های گرم می‌توانند گلو درد را آرام و گرفتگی بینی را برطرف کنند؛ به علاوه نوشیدن مایعات از کمبود آب بدن جلوگیری می‌کند و غشاهای ملتهب ناخوشایندی را که در بینی و گلو قرار دارند تسکین می‌دهد. اگر گرفتگی بینی‌تان به حدی است که نمی‌توانید شب بخوابید، یک فنجان چای داغ گیاهی درست کنید، مثلا می‌توانید از دمنوش آویشن یا بابونه استفاده کنید یک قاشق چای‌خوری عسل به آن اضافه کنید و بنوشید.

12 راه کنترل سرما خوردگی و آنفولانزا در خانه- مایعات گرم بنوشید

سبزیجات برای سلامتی ما بسیار مفیدند. بیشتر سبزیجات کالری کمی دارند و در عوض سرشار از ویتامین‌ها‌، مواد معدنی و فیبر هستند. در این میان برخی از سبزیجات مزایای اثبات شده‌ای مانند توانایی مبارزه با التهاب یا کاهش خطر بیماری، را در پی دارند.

14 مورد از سالم‌ترین سبزیجات روی زمین

مراقبت از دستگاه تنفسی هنگام سرما خورگی

شماره 7: حمام بخار را فراموش نکنید.

 حمام‌های بخار باعث مرطوب شدن مجاری بینی شما می‌شود و ممکن است به آرامش دستگاه تنفسی شما کمک کند.

اگر سرگیجه دارید، هنگامی که دوش می‌گیرید روی صندلی بنشینید.

بخور گرم

شماره 8: از محلول‌های استنشاقی زیر بینی استفاده کنید.

استنشاق محلول نمکی یا اکالیپتوس زیر بینی شما می‌تواند به بازشدن مجاری تنفسی و ترمیم پوست تحریک شده در پایه بینی کمک کند. منتول، اکالیپتوس و کافور همگی دارای مواد خفیف بی‌حسی هستند که می‌توانند در از بین بردن درد بینی موثر باشند و مجاری تنفسی را باز کنند.

توجه داشته باشید که فقط آن را در قسمت بیرونی، زیر بینی قرار دهید و نه در داخل بینی.

12 راه کنترل سرما خوردگی و آنفولانزا در خانه- بخور گرم

شماره 9: موقع خواب یک بالش اضافی زیر سرتان قرار دهید.

بالا  قرار گرفتن سر به رفع گرفتگی بینی کمک می‌کند و تنفس را بهبود می‌بخشد. سعی کنید زاویه مناسبی را برای قرار گرفتن سر و گردن تنظیم کنید.

12 راه کنترل سرما خوردگی و آنفولانزا در خانه- pillows

سینوس‌ها

شماره 10: پک‌های سرد یا گرم را روی سینوس‌های خود استفاده کنید.

 می‌توانید پک‌های گرم یا سرد قابل استفاده مجدد را از داروخانه بخرید یا خودتان تهیه کنید. می‌توانید پک ها را در آب داغ یا مایکروویو گرم کنید. حتما پیش از استفاده درجه حرارت را امتحان کنید تا خیلی گرم نباشد. 

12 راه کنترل سرما خوردگی و آنفولانزا در خانه- sinus

مواد غذایی مورد نیاز بدن هنگام سرما خوردگی

شماره 11: غذاهای ضد عفونی کننده بخورید.

 سعی کنید تا حد ممکن در هنگام سرماخوردگی از مواد غذایی استفاده کنید که خاصیت ضد عفونی کننده دارند. در این‌جا چند ماده غذایی خوب و مفید برای خوردن روزهای سرماخوردگی و آنفولانزا معرفی شده است:

موز و همین طور برنج برای تسکین معده و کنترل اسهال بسیار مفید و موثر هستند.

 غذاهای حاوی ویتامین C مانند فلفل دلمه‌ای و مرکبات تاثیر مثبتی بر روند درمان بیماری دارند.

زغال اخته که سرشار از آسپرین طبیعی است و می‌تواند تب را کاهش داده، به تسکین درد شما کمک کند. همچنین مصرف زغال اخته به کنترل اسهال نیز کمک می‌کند.

 هویج که حاوی مقادیر فراوانی بتاکاروتن است.

 فلفل تند چیلی می‌تواند سینوس‌ها را باز کند و به تجزیه مخاط ریه‌ها کمک کند.

قره قاط یا کرنبری از چسبيدن باكتري‌ها به سلول‌هاي مثانه و مجاري ادراري جلوگيري می‌كند.

خردل و ترب می‌توانند سبب تجزیه مخاط در مجاری تنفسی شوند.

پیاز حاوی شیمیایی است که گفته می‌شود به بدن کمک می‌کند تا برونشیت و سایر عفونت‌ها را پاک کند.

چای سیاه و سبز حاوی کاتچین است، یک ماده شیمیایی گیاهی که گفته می‌شود دارای آنتی بیوتیک‌های طبیعی بوده و ضد اسهال است.

 

*توجه

به یاد داشته باشید شرایط وخیم و جدی بیماری، مانند عفونت‌های سینوسی، برونشیت، مننژیت، گلودرد و آسم هم می‌توانند علائمی شبیه به سرماخوردگی داشته باشد. اگر علائم بیماری در شما شدید است یا به نظر می‌رسد که علائم بهتر نمی‌شوند، در سریع‌ترین زمان ممکن با پزشک خود تماس بگیرید.

شماره 11: از سفرهای هوایی پرهیز کنید مگر این‌که چاره‌ای نداشته باشید.

 تغییر فشار هوا به سیستم تنفسی ملتهب شما فشار زیادی وارد می کند. پرواز کردن در حالی که دچار احتقان سرماخوردگی یا آنفولانزا هستید می‌تواند به طور موقت به پرده گوش شما آسیب برساند که این آسیب در نتیجه تغییرات فشار هنگام برخاستن و فرود آمدن هواپیما ایجاد می‌شود. اگر ناچار از انجام سفر هوایی هستید، از داروهای ضد احتقان استفاده کنید و اسپری بینی به همراه داشته باشید تا درست قبل از برخاستن و فرود آمدن از آن استفاده کنید. جویدن آدامس و بلع مکرر نیز می‌تواند به کاهش فشار کمک کند.

12 راه کنترل سرما خوردگی و آنفولانزا در خانه- plane

پوست خشک یکی از مشکلات شایع پوستی است که با نداشتن رطوبت کافی در لایه بیرونی پوست ( اپیدرم ) تعریف می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید