سبک زندگی

تشخیص سایت معتبر فروشگاهی

تشخیص سایت معتبر

ساده‌ترین روش تشخیص سایت معتبر فروشگاهی ؟

روز به روز تعداد سایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی بیشتر می‌شود و هیچ بقالی هم نمی‌گوید که ماست من ترش است! حالا با این شرایط از کجا بدانیم که کدام فروشگاه دارای وبسایتی معتبر است و کدام یک به عنوان وبسایت قانونی شناخته می‌شود!

نوار آدرس فروشگاه اینترنتی چه اطلاعاتی به ما می‌دهد؟

نوار آدرس یا Adress Bar همان نوار باریک بالای مرورگر هست که اتفاقا یکی از آسان‌ترین راه‌های تشخیص سایت معتبر فروشگاهی از طریق آن صورت می‌گیرد. برای این که از ایمن بودن سایت مطمئن شویم باید نوار آدرس را چک کنیم. اگر قبل از آدرس سایت به جای   //:HTTP از پروتکل //:HTTPS استفاده شده باشد به این معناست که سایت با گواهی SSL ایمن شده است. البته ممکن است بعضی از مرورگرها پروتکل HTTPS را نمایش ندهند، شما می‌توانید با ورود به صفحه آپارات بازاروما ویدئو مربوط به این بخش را مشاهده کنید.

همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید پشت آدرس، پروتکل HTTPS مشاهده می شود که نشان امنیت وبسایت است.

 

تشخیص سایت های معتبر فروشگاهی

 

 

اگر همین الان به نوار آدرس نگاه کنید پشت آدرس یک علامت قفل کوچک می‌بینید و اگر نشان‌گر موس را روی آن  نگه دارید یا کلیک کنید پیامی نمایش داده می‌شود : “Connection is Secure” به این معنا که سایت معتبر و ایمن است.

 

 

سایت های معتبر فروشگاهی

 

پروتکل HTTPS چه فایده‌ای دارد؟

اگر وارد سایتی شوید که گواهی SSL نداشته باشد، وقتی اطلاعات‌تان را وارد می‌کنید این اطلاعت می‌توانند بدون این که شما متوجه باشید کپی شده و اطلاعاتتان هک شود. دقت کنید بدون این که شما متوجه باشید این اتفاق می‌افتد!!

پس این اولین قدم برای بررسی یک تشخیص سایت معتبر فروشگاهی به حساب می‌آید.

  • بهتر است آدرس سایت را به دقت بررسی کنید.
  • نوع نوشتار آدرس را چک کنید.
  • دقت کنید که حتی یک تغییر کوچک هم نباید در نوع نوشتن آدرس وجود داشته باشد اگر بود باید به آن شک کنید.

نماد اعتماد الکترونیک یا ای-نماد را چک کنید.

هیچ می‌دانستید که فقط فروشگاه‌هایی که به صورت قانونی ثبت شده باشند، ای-نماد یا همان نماد اعتماد الکترونیکی را دارند! ای-نماد در حقیقت، نماد اعتبار فروشگاه‌های اینترنتی به حساب می‌آید درست مثل جواز کسب فروشگاه‌های فیزیکی ! و اگر فروشگاهی اینماد یا نماد اعتماد الکترونیک داشته باشد به این معناست که شما می‌توانید با خیال راحت از آن فروشگاه خرید کنید. اینماد توسط مرکز توسعه تجارت ایران صادر می‌شود که زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران است. داشتن نماد اعتماد یکی از مهمترین پارامتر‌ها برای تشخیص سایت معتبر فروشگاهی است.

 

اینماد چیست

 

مواردی که همه ما باید درباره اینماد بدانیم:

اول این که هر وبسایت قانونی که خرید و فروش انجام می‌دهد حتما باید اینماد یا نماد اعتماد داشته باشد.

ای نماد یا نماد اعتماد حتما باید بر روی سایت قابل مشاهده و کلیک کردن باشد. در غیر این صورت فعالیت وبسایت قانونی نبوده و تخلف کرده و می‌تواند تحت پیگرد قانونی قرار گیرد!

دقت داشته باشید که به هر سایتی وارد شدید قبل از وارد کردن اطلاعات حتما این مورد را چک کنید؛ درست کردن تصویر نماد اعتماد کار سختی نیست پس حتما روی آن کلیک کنید تا مطمئن شوید که سایت معتبر است و نماد سایت تنها یک تصویر نیست؛ دارای لینک است و شما را به وبسایت صادر کننده نماد هدایت می‌کند.

بعد از کلیک کردن بر روی اینماد و ورود به سایت مرکز توسعه تجارت ایران می‌توانید اطلاعات مربوط به صاحب امتیاز سایت را ببینید.

وقتی بر روی ای-نماد کلیک می‌کنید باید بتوانید این اطلاعات را در صفحه‌ای مانند تصویر زیر مشاهده کنید:

  1. نام صاحب امتیاز فروشگاه اینترنتی
  2. آدرس ایمیل
  3. شماره تماس
  4. تصویر صفحه اصلی وب سایت مورد نظر
  5. و همین طور آدرس پستی

 

 

اینماد وبسایت بازاروما

 

 

با دیدن این اطلاعات طبیعتا خیال خریدار آسوده می‌شود و راحت‌تر می‌تواند خریدش را انجام دهد.

هر وبسایت قانونی و دارای ای‌نماد باید بعد از یک سال مجدد نماد اعتمادش را تمدید کند و این کار با احراز هویت دوباره و ارائه مدارک شناسایی صورت می‌گیرد.

متقاضی دریافت ای‌نماد یا نماد اعتماد، باید مدارک شناسی خود، از جمله تصویر کارت ملی و شناسنامه  را در سامانه مربوط بارگذاری کند. تایید این اطلاعات یک پروسه زمان‌بر است؛ کارشناسان به دقت مدارک را بررسی می کنند و بعد از گذشت چند روز در صورتی که همه چیز درست و کامل باشد مدارک راو تایید می‌کنند و بالاخره فروشگاه اینترنتی صاحب نماد اعتماد یا همان اینماد می‌شود.

تشخیص سایت معتبر فروشگاهی و اطمینان از پرداخت اینترنتی با درگاه پرداخت بانکی

 

صفحه پرداخت پارسیان

 

یکی دیگر از مواردی که باید در مورد تشخیص سایت معتبر فروشگاهی و اطمینان و خرید از سایت‌ها بدانیم وجود درگاه پرداخت بانک در سایت است. لازم است بدانیم که فقط سایت های دارای اینماد مانند فروشگاه اینترنتی بازاروما می‌توانند درگاه پرداخت بانک داشته باشند و بانک‌ها فقط به سایت‌هایی درگاه پرداخت ارائه می‌کنند که این شرایط را فراهم کنند:

  • داشتن یک وبسایت رسمی و فعال برای فروش کالا و خدمات
  • داشتن اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی
  • داشتن حساب بانکی در یکی از بانک های عضو شتاب
  • داشتن مدارک هویتی حقیقی یا حقوقی
  • پروانه کسب ، جواز معتبر شغلی مرتبط با فعالیت در اینترنت و ارائه سند اقامتگاه قانونی
  • رعایت قوانین عمومی و قانون تجارت الکترونیک کشور
  • عدم منع فعالیت از نظر نظام بانکی کشور
  • مرتبط بودن زمینه فعالیت سایت و شرح فعالیت های مجوز شغلی

وقتی همه این شرایط مهیا بود متقاض می‌تواند با تکمیل فرم ثبت نام، داشتن حساب فعال، ارائه مدارک هویتی  و ارائه سند معتبر از محل استقرار که شامل محل کار یا سکونت می‌شود برای دریافت درگاه پرداخت بانکی اقدام کند!


در تشخیص سایت معتبر فروشگاهی
داشتن درگاه پرداخت برای سایت میتواند خیال شما را از بابت قانونی بودن فعالیت سایت راحت کند.

سایت‌های فروشگاهی دارای پنل پیامک

سایت‌هایی هستند که به عنوان مثال روند ثبت نام را باستفاده از پیامک و ارسال کد یکبار مصرف انجام می‌دهند. ارائه چنین خدماتی از طرف سایت مستلزم ارائه گواهی امضا صاحب امتیاز سایت است گواهی امضا یک سند رسمی و معتبر است که در دفترخانه‌های خاص، با ارائه مدارک شناسایی و هویتی و توسط شخص سردفتر انجام می‌شود.

باتوجه به آن چه گفته شد صاحب امتیاز یا مسئول یک سایت معتبر هویت خود را بارها و بارها تایید کرده و خدمات خود را صادقانه و کاملا قانونی ارائه می دهد و به این ترتیب جای شک و شبهه باقی نمی‌ماند.

دیدگاهتان را بنویسید