عطر

ماندگاری عطر و ادکلن یا سیاژ

شناخت عامل اصلی ماندگاری عطر و ادکلن 

شناخت عامل اصلی ماندگاری عطر و ادکلن (سیاژ)

این مطلب به ساده ترین روش ممکن شما را با عامل اصلی ماندگاری عطر و ادکلن آشنا میکند.

ابتدا بدانیم خط بو یا پخش بو یعنی چه؟

پخش بوی عطر که در صنعت عطر سازی به آن سیاژ Sillage می‌گویند تعریف ساده ای دارد. سیاژ یعنی وارد جایی می‌شوید و رایحه عطر کسی که پیش از شما آن جا بوده را حس می‌کنید؛ یعنی عطر شما پیش از شما به میهمانی وارد می‌شود و بعد از رفتن شما همچنان باقی می‌ماند. درست شبیه به ردی که از هواپیماها در آسمان می‌بینیم. این ساده ترین تعریف برای توضیح مفهوم خط بو یا پخش بو است.

 

حالا بیایید ببینیم:

  • ماندگاری عطر چیست،
  • فیکساتور عطر چیست
  • و چه رابطه ای با پخش بوی عطر دارند.

ماندگاری عطر و ادکلن یا سیاژ

ماندگاری عطر به دوام رایحه عطر روی پوست و لباس شما گفته می‌شود. ماندگاری عطر و ادکلن یعنی تا وقتی شما حضور دارید  رایحه عطر شما حس می‌شود و زمانی که محل را ترک کنید دیگر خبری از بوی عطرتان هم نخواهد بود.

ماندگاری عطر و ادکلن

نقش الکل یا فیکساتور عطر

سیاژ یا پخش بوی عطر با ماندگاری عطر و ادکلن و دوام عطر شما رابطه معکوس دارد. علت آن هم روشن است؛ عطری که پخش بوی زیادی داشته باشد بدون شک میزان الکل یا فیکساتور به کار رفته در آن بالاست.

الکل یا فیکساتور عطر جهت رقیق کردن اسانس استفاده می شود. باز شدن بافت ملکولی عطر هم به وسیله همین فیکساتور صورت میگیرد. این فرایند باعث ایجاد خط بوی اصلی و همچنین به پخش بهتر رایحه عطر کمک می کند.

همان طور که می‌دانید الکل فرّار است و به سرعت در فضا پخش و تبخیر می‌شود. بنابراین عطرهایی که درصد الکل بالایی دارند به سرعت فضا را پر می‌کنند و در مقابل ماندگاری کوتاهی دارند چون مولکول‌های آن در فضا معلق شده‌اند. انواع اوفرش‌ها، بادی اسپلش‌ها و اسپری‌ها در این دسته قرار می‌گیرند. این محصولات معمولا در بسته بندی‌های بزرگ‌تر با حجم بیشتر و قیمتی مناسب ارائه می‌شوند.

در مقابل عطرهایی که ماندگاری یا Longevity بالایی دارند، از میزان الکل کم‌تری برخوردارند و در عوض درصد ماده معطر روغنی‌شان بیشتر است به همین دلیل هم ماندگاری طولانی‌تری دارند. پس میزان ماندگاری عطر رابطه مستقیم با درصد الکل یا ماده معطر به کار رفته در آن دارد.


هر قدر میزان عصاره روغنی عطر بیشتر باشد، غلظت عطر بیشتر بوده و ماندگاری و دوام آن نیز بیشتر خواهد بود.


عطرهایی که درصد الکل یا فیکساتور بالایی دارند از پخش بوی بهتری برخوردارند و به سرعت فضا را پر می‌کنند اما در مقابل ماندگاری کوتاهی دارند چون مولکول‌های آن در فضا معلق شده‌اند.

ماندگاری عطروادکلن

دیدگاهتان را بنویسید